Blog

09/07/2018

Tapijt uit België met Europese dekking

Kurt Debouck, eigenaar van het Belgische Expofloorcoverings (EFC) uit Zwevegem, opent het gesprek met de vermelding van een mooi, actueel project: “Met Kortrijk Xpo als opdrachtgever, reizen wij voor Architect@Work heel Europa door, om dit evenement van kwalitatief naaldvilt tapijt te voorzien. Kortrijk Xpo is de organisator van Architect@Work en komt naast België onder andere in landen als Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Zweden en Denemarken.

Ondanks het steeds internationaler wordende karakter van EFC, bestaat het werk nog steeds voor 85% uit opdrachten uit België. Debouck: “België is onze thuisbasis en daar ligt dan ook onze focus. Onze klanten zijn de beursgebouwen zelf, de organisatoren van beurzen, event organisatoren en individuele standbouwers.”

Van advies tot recycling

“Onze specialisatie is en blijft naaldvilttapijt van goede kwaliteit. Wij worden vooraf vaak geraadpleegd en brengen ons advies uit. Daarna volgt de verkoop en het leggen, waarbij geheel naar wens van de klant, ook achteraf voor de recyling zorg gedragen kan worden”, aldus Debouck. “Zo’n 95% van het tapijt wordt namelijk hergebruikt of gerecycleerd, waarbij wij uiteraard onze kwaliteitsstandaarden toepassen.”

Debouck ziet een duidelijke meerwaarde van kwalitatief hoogwaardig naaldvilt. “De prijs-/kwaliteitsverhouding is goed en de klant heeft dankzij het decoratieve effect een stuk extra beleving op de beurs of het evenement.”

Tapijt op maat? Ook de kleur!

EFC beschikt over 33 standaard kleuren naaldvilttapijt, waaronder echte trendkleuren. Toch gaat het bedrijf voor haar klanten nog een stapje verder: men levert kleur ook als maatwerk. Debouck schetst: “Wanneer een klant een bepaalde kleur in gedachten heeft, bijvoorbeeld als onderdeel van een branded experience van de stand of het evenement, dan kunnen wij het tapijt op die gewenste kleur maken. De Internationale Meubelbeurs in Brussel maakt onder andere gebruik van deze service.”

Over service gesproken: EFC ziet de service die men biedt als groot pluspunt en een goede factor voor klantenbinding.
“We leveren uitsluitend kwaliteit, doen dit snel en met de grootst mogelijke efficiëntie”, zegt Debouck tot slot.

Architect @ Work

 

Architect @ Work Düsseldorf.

Tekst: Jan Mol

Beeld: Expo Floor Coverings

Website: http://www.instore-online.nl/editions/nr-02-2018/